Jag gillade inte min coach

Min coach var i mina ögon en person som inte hade ett brett ordförråd och som inte förstod vad jag sa. Coachen tyckte mest hela tiden jag pratade grekiska. Det syntes på hela kroppsspråket. Helt ärligt tyckte jag hon hade en konstig attityd, men jag sa det aldrig. Hon var nog inte så smart som inte förstod vanlig svenska. Vissa är födda såna. Jag märke att den inte förstod orden jag sa och nu när de framförde kritik var det ännu mer uppenbart. Tänkte inte börja ta upp det. Jag kände att jag inte passade ihop med denna person. Min intuition var rätt. Jag trivdes inte på mitt sommarjobb. Jag tyckte det var konstigt att få frågan “hur tycker du att det går?” hela tiden. När jag får frågan så tänker jag alltid, det måste gå dåligt, eftersom dem frågar. Idag bekräftades min känsla. De hade känt att jag var fel person på fel plats. Suckade bara lite lätt och sa att jag känner så också. De frågade hur en tror det kommer att gå resten av sommaren. Jag sa att jag inte kan svara på frågan, men att det gått bättre idag och igår än förra veckan. Jag tänkte att de får säga upp mig, jag skiter i vilket. Jag var inte nöjd med att vara där. P.g.a att jag höll med och inte försökte säga något annat så sa det att baserat på det jag sagt och deras känsla kunde jag få gå hem. Jag fick en arbetsbefriad månadslön och ledigt. Jag fick jobba om jag ville. Haha. Jobba? Nej tack. Om de inte var nöjda, varför ska jag jobba midsommar? Tell me? I don’t know. 1,5 månadslön för att gå två veckor utbildning. Hur tänker företaget om de säger att jag får jobba, om jag vill? Antingen är ni missnöjda och då ska jag väl ut? Konstigt resonmang. Falsk “vänlighet”, de vet ju redan svaret. Falsk svenskhet, du säger en sak och menar en annan. Skit samma. Nu kan jag ägna mig åt min sommarkurs, tyvärr har jag p.g.a. detta sommarjobb missat två lektioner, för de inte gav mig ledigt. Sommarkursen var min fail-safe, för jag visste redan innan sommarjobbet att jag inte skulle vara kvar där.

Jag har intuition och jag är i grunden en god människokännare. Allt jag tänkt, var helt rätt. Jag visste det redan i måndags förra veckan, första dagen. Jag visste att jag var “felrekryterad”. Det var bara en tidsfråga innan de skulle släppa bomben. Det är ju inte direkt första gången. Jag har inte gjort bort mig, men jag ville inte jobba där. Har inte misskött mig, har kommit i tid. Har gjort allt rätt, men ni vet mina negativa tankar syns på utsidan, fast jag ser glad och vänlig ut. Jag skrev den 14/6 slipper jag? Och visst slipper jag sommarjobba. Det var det min fråga berörde, men jag skrev inte ut det. Jag bara tänkte.

Om man väljer att köra non-stop-utbildning i två veckor, från 7-15, se då till att ha varierande föreläsningsformer. Du tappar uppmärksamheten efter 20 minuter, då måste du göra något annat. Suckar. Deras lektioner var inte effektiva utan att jag ville somna. Det är jobbigt, för till slut ägnar du dig åt att vara vaken istället för att lära dig, för du vill inte somna. Men jag höll på att somna när de körde sina non-stop-föreläsningar. De hade ingen kunskap om inlärning och undervisning och det märktes i lektionsupplägget. Men de har ju ingen pedagogisk utbildning heller. Jag hade också lärt mig det där jobbet och varit självgående om en vecka. Jag är trög i starten, men jag började komma igång nu i slutet av veckan, men i Sverige premieras inte tänkare som faktiskt kan göra ett bättre jobb än majoriteten om de inte är tillräckligt snabbt på banan enligt den stereotypa svenssonnormen. Eftersom de var dumma nog att bara ge kritik och inte berömma något alls, så ville jag inte vara kvar, så jag försökte inte ens vara kvar. Jag hade nog kunnat vara det, med tanke på hur de sa sakerna, men eftersom jag ändå inte var intresserad så tyckte jag riktningen mot att sluta verkade mycket bättre. Jag ville fan inte vara där en sekund till. Jag satt med två korkade lite naiva blåsta Svenssons. De fattar inte vad de gjorde och jag kan inte jobba med dem i en sån miljö. De insåg inte hur hemska de var och hur korkade de egentligen var. Enkelspåriga företag, som bara vill ha personer enligt en viss mall, Sverige är fullt av alla dessa robotar. Förstår ni vad jag säger? Eftersom jag var urusel på allt, enligt dem, så tänkte jag inte hänga mig kvar.

Nu vet jag också, tack vare sommarjobbet som aldrig blev av, hur vi tack vare ny lagstiftning kommer bli ännu mer integritetskränkta från 2018. I all välmening, men integriteten ryker. Framtidens barn har ingen integritet. De växer upp i ett övervakningssamhälle och du säger inget, för du sitter där tyst och tittar på. Framtidens bilar har inga hemligheter med SOS-knappar. Européerna är ett naivt folk som inte förstår att de just bjudit in NSA i deras liv. Syftet med sommarjobbet var att jag skulle få den kunskap jag fick, ännu mer vatten på min kvarn för att jobba för att förändra det korkade samhället tids nog. Jag såg också hur ineffektiva metoder och hur rörigt dokumentation var skriven. Jag kommer snacka om hur företaget min partner arbetar för borde göra istället, eftersom jag nu satt mig in i deras dokumentation också. Jag har funnit att det finns mycket pengar att spara på ett annat synsätt.

Min partner skakade på huvudet och sa att det hade aldrig hänt på min partners jobb. Sen sa min partner att den inte visste något och att jag inte skulle lyssna på min partner.
Haha. Jag hade rätt. Jag läser av en arbetsgrupp på 1 sekund. Jag vet direkt. Jag vet också att min partner har fel. Jag skulle fått gå även hos dem.

Min partner vet också att det aldrig finns någon grund för varför de bara inte vill ha mig kvar. Aldrig någonsin. Min partner har varit med en gång, för 20 år sedan när något liknande hände och då fanns inte heller någon orsak. De bara gillar inte mig och vill sätta sig på mig. Sedan säger de att de är ett företag som står för mänskliga rättigheter. Mycket snack och lite verkstad. Intressant, eller? Låtsas högt i tak. De var också lite för desperata, som är ett varningstecken på sommarjobb. De tar sitt jobb på allvar i alla fall och jobbar hårt för att uppfylla SLA, men de som jobbar där lyssnar inte på konkreta effektiviseringsmöjligheter. De går i invanda fotspår, lite korkade och ineffektiva. Men låt dem göra det. Låt dem gå där och tro att de jobbar effektivt. En hel del hade kunnat automatiseras. En robot skulle kunna göra deras jobb till stor del. Jag vet precis hur det skulle kunna fungera.Om jag vill så kan jag se till att företaget förlorar kontrakten med sina kunder. Varenda en av dem. Ska jag göra det? Jag har förmågan att nå alla mål jag sätter upp, men just nu låter jag det vara.

Att jag är en som inte svär, en som alltid är professionell och artig spelar ingen roll i Sverige, när du inte är en “svensk”. Men ja, jag är inte någon som vill berätta om mig mer än nödvändigt i en konversation. Nej, jag kommer inte vilja vara din bästis, det som ni så söker. Nej, jag kommer inte tycka som du, bara för att du vill det. Varför fejka ett liv av intresse när jag inte vill berätta mer än jag gör? Jag vill inte att du vet mer än jag vill säga. Folk ska alltid ställa en massa frågor om mig, jag är inte intressant. Fråga om annat istället.

Vet du vad? Jag har skrivit skit om företaget jag placerades att jobba för på min blogg. Det är så tragikomiskt att jag skulle jobba hos en underleverantör för företaget jag avskyr. Men vet ni vad? Jag tar inte bort artiklar jag redan skrivit om företag som förtjänar mina artiklar. Tragiskt att jag jobbat åt dem i 2 veckor, tala om att prostituera sig…

Categories: Tags: