Slipper jag?

På fredag har vi prov på jobbet. Då är det prov på vad vi lärt oss. Kan jag något? Jo, visst kan jag lite mer idag än i måndags förra veckan.

Idag hade vi en diskussion om anställningsformer på lunchen. Någon försökte få mig att tro att vi hade en provanställning. För helvete. Jag sa att jag var timanställd. Visstidsanställd sommarjobbare på timmar. Men näe, den som studerade till HR tyckte inte det. Påstod att vi var provanställda, för att vi skulle kunna sparkas om vi var felrekryterade. Jag sa att det väl ingen skillnad mot timanställd, där får du gå på minuten, men får betalt för passet. Ett nytt anställningsförhållande per pass. Men den påstod att vi inte hade det, eftersom vi hade schema för hela sommaren. Provanställning sommarjobb på visstid. Vad fan är det för anställningsform? Låter ju i mina öron konstigt. Tror fortfarande inte på sommarjobbaren. Sorry. Jag är timanställd med schema. Jag kan bli uppsagd på timmen o få betalt för innevarande passet.

Nåväl, vi får väl se om jag klarar provet och om någon hinner klaga på mig senast på fredag. Det blir intressant. Jag har ingen aning om det går bra eller käpprätt åt helvete på sommarjobbet. Jag bryr mig faktiskt inte. Jag kan gå hem redan nu, om jag får.

Så om provet går bra eller dåligt gör mig inget. Om det går dåligt och de vill “prata om det”, så säger jag… ja, jag kanske inte är så bra matchning för det här sommarjobbet.

Vi har tydligen narkotikaprov i form av stickprov på jobbet. Haha. Jag har aldrig tagit droger. Dricker inte sprit och annat skit heller. Har haft en tidigare arbetsgivare som drogtestade oss anställda. En av mina kollegor blev utvald av slumpen och fick drogtestas. Där ser man. Visste inte det. Men det står säkert i kontraktet. Men jag bryr mig faktiskt inte. De får ta vilka prover de vill.

Jag känner mig konstant utvärderad på det här jobbet. Min partner frågar mig vad jag tycker… jag säger vad jag tänker. Min partner har fem sommarjobbare som den undervisar. Min partner tycker det är kul. Vet inte om min coach resonerar likadant. Kanske? Den visar inte vad den tycker. Jag kan inte läsa av den. Känns som den irriterar sig på mig ibland. Den fattar inte mitt språk. Den förstod inte ordet mjukvara. Helvete. Förstår inte alla vad det betyder? Suckar ödmjukt, jag är väl IT-skadad. O min unge som inte kunde ordet skorsten…och inte dennes klasskompisar heller. Har dem inte något ordförråd ungar och unga vuxna av idag eller? Jag är en gammal relik. En klenod från 1970-talets flower power generation. Jag har ett ordförråd som heter duga, jag tänker inte ljuga.

Men de unga som inte begriper tycker jag är konstig… det är som min svenska är ett främmande språk för dem icke litterära unga människorna…

Min partner sa igår, måste du vara så d-a smart jämt? WTF? Jag är bara mig själv. Duger inte det? Nej, just det. I Sverige duger du inte som du är.

Categories: Tags: , , , , , , , ,