Ruttna moderater

Att höra en väldresserad moderat tala på ett finputsat tillrättalagt tal, inövat i minsta detalj påvisar ett orättvist Sverige. Anna Kinberg Batra visade Sveriges ojämlikhet i sitt tal, jag läste mellan raderna och hon gillar inte kriminella och vill att alla ska jobba. Hon vill sänka skatten, alltid kommer vi dit. So what om vi sänker skatten 500kr för låginkomsttagare, då måste något annat ge vika i välfärden, för varje 500kr som Kinberg Batra vill sänka skatten så sjunker också svenska välfärdskapitalet. Men genom sänkt skatt tror hon att vi får mer pengar till välfärden. Det är ett enformigt sätt att se på välfärden.

Anna flirtade med de som tröttnat på inbrott, råd, skadegörelse i området. Hon försökte vädja till att vi i området ska känna oss trygga. Jag känner mig trygg, jag känner dock inte att min egendom är trygg. Det är väl det. Jag sticker inte under stol att en ung kille dog strax intill husknuten. Att bilar och mopeder körs illegalt av personer utan körkort på vägar barn leker på. Att bilar, fastigheter och busskurer fått skadegörelse. Visst bor många röda kriminella pluppar på kartan i Rinkeby, jämfört med Spånga. Visst känns det. Visst är det en råare attityd hos vissa i området och visst, det är väl inte jättekul.

Normer, värderingar, trygghet, det speglade Annas tal. Jag säger inget om det. Men Annas metoder dit med mer polis, nja, är det verkligen rätta vägen? Ett polishus borde såklart finnas i området. Men frågan är om det skulle vandaliseras om det stod tomt? Det finns många frågor kring vilken politik som ska föras.

Jag gillar inte när politiker smutskastar andra partier. Kan inte politikerna bara prata om sin politik och berätta hur den ska realiseras och vad de tror utfallet blir, baserat på forskning? Ska det vara så svårt? Det kanske är svårt, de kanske inte har kunskaper i hur de använder forskning för sina argument?

Klart enkelspåriga politiker fast i sina egna ideologier gärna vill dismissa andras argument. Det gäller för alla partier. Sverige behöver jobba på alla plan. Mindre pengar till statskassan ger mindre resurser för statskassan. En del hävdar att det ger mer pengar i omlopp och det i sin tur ger mer inkomster. Det finns många sätt att se på saker. Men inkomsterna ökar även med mer pengar i statskassan, det beror på vilken hatt vi tar på oss när vi ser på saken. Forskningen däremot kan säga om något inte fungerar alls och då kan det vara värt att lyssna på det.

Nåväl. Moderatledarens tal var helt okej, men jag gillar inte att de fortfarande kallar sig ett arbetarparti, de är ju inte det. De är i grunden för rikemansbidrag i olika former och så låga skatter för höginkomsttagare som möjligt. I grunden ett rikemansparti. Nu har de bara hittat ett annat sätt att framställa sin politik med, de har studerat arbetarklassen och medelklassens vokabulär, för att nå dem med sin partipropaganda.

Se igenom den moderata  politiken och inse att vi bygger inte välfärd på mindre pengar…

 

Categories: Tags: , , , , , , ,