Låt barnen slippa drogande föräldrar – låt dem få en vit jul

Jag funderar på vad som klassas som en förälder på droger? Illegala droger. När jag var liten så fanns det barn som hade drogande föräldrar. De var alkoholister. Jag hade en vän, den hade en bror och en mamma. Mamman satt i parken med A-laget. Jag minns hur min vän fick sköta hushållet och lilla syskonet. Den tog hand om allt. Den hälsade också på sin mamma på parkbänken, hos A-laget, jag följde med. De var inte dumma eller äckliga. De drack oftast öl. Mamman var faktiskt kärleksfull och rar, fast alkis och kär i ölen och parkbänken med A-lagarna. Blev min vän alkis? Nej, en skötsam medborgare med fast jobb och ett yrke. Tyvärr bor jag inte kvar i staden sedan många år, så jag vet inte mer än så. Det gick alltså bra för barnet och den och dess syskon fick bo hos mamman till vuxen ålder.

Sedan har vi min släkting. Mamman var från att min släkting(den ena föräldern) var i mellanstadiet alkoholist. Den var skild från min släkting. Min släkting bodde mest hos sin mor. Den var skötsam, utövade en idrott och var bland de bästa i vår stad. Jag träffade också min kusin, då jag flyttat hemifrån och bodde i närheten. Jag tappade dock kontakten när jag flyttade från området och min kusin hamnade i fel gäng och började ta droger. Hemma var den en alkoholiserad, men trevlig mamma. Mmm. Min kusin blev narkoman. Hamnade i fängelse. Åkte in och ut på behandlingshem. Jag träffade den av måfå på stan, hade ett snack. Fick antagligen min släkting på nya tankar, då jag senare fick veta att den blivit drogfri. Tyvärr återfall när det tog slut med en partner. Då blev det misslyckat och min släkting förlorade kroppsdelar p.g.a. drogerna. Den blev handikappad. Jag tror min släkting är drogfri nu.

drugs-1276783_1920

Sedan hade vi en period av mitt liv en styvfar, som misshandlade mig fysiskt och psykiskt och drack alkohol på helgerna. Väl på företagsfesterna fick kollegorna ringa min mamma och be mig och min mamma och hämta hem fyllot, som druckit alldeles för mycket och ragglade och inte visste var den var. Hemma, efter festerna med jobbet, kunde den ligga på golvet och krypa. Ibland i sina egna spyor. Bra förebild va? Han har varit kommunpolitiker och fackligt förtroendevald. Jippie! Bra låtsaspappa va? Han har för övrigt 3 egna biologiska barn också. Han förstörde essensen av det min mamma och pappa byggt upp till jag var 7 år. Han fick mig att förlora min självkänsla, att inte veta hur man är. Jag var ju alltid fel, hur jag än var. Är det än idag, även om jag numera bearbetat min hemska barndom. Men jag är fortfarande socialt fel i mångt och mycket och kommer nog vara utanför samhället hela livet på olika vis. Jag tror inte detta är något som går att reparera, för jag har inte verktygen för det.

Så när du säger: Ta en drink, drick med oss. Kom igen, så ursäkta mig att jag egentligen vill be dig och dra åt helvete.

Den jävla gubben drog hem sina äckliga kompisar och vårt vardagsrum satt dem och spelade kort, snackade skit, rökte cigaretter. Jag har astma. Jag är allergisk mot röklukt, men det var ingen som visste eller tog reda på. Hatade redan då cigaretter. Ursäkta mig för att jag tycker alla rökare är as, som borde förbjudas tända en cigarett. Cigaretter hör inte hemma på planeten och de förstör miljön, du eldar upp vår vackra natur, till ingen nytta. Det har INGEN som helst funktion. De behövs inte.

cigarette-end-8683_960_720

Så nej, jag kommer inte tycka det är kul att du röker eller super och nej, jag tycker inte om en partner som kommer hem från krogen, den besökt med kollegorna och luktar sprit. En sådan partner får sova i annat rum. Världen är åt helvete och min uppsats jag en gång skrev jobbade mot spritreklam, eftersom jag hatar allt som har med drycken alkohol att göra. Så jag tycker barn förtjänar en vit jul, utan vuxna som super och luktar illa och beter sig alkoholpåverkade. Läskiga äckliga vuxna, som sätter ärr i själen resten av livet. Min vän dolde sin mors missbruk och jag lät henne göra det. Hon ville så gärna bo hos sin mamma och vem var jag som skulle säga annat? Min släkting kunde inte förmå sig att sluta med droger, fastän samhället försökte hjälpa min släkting. Drogerna var starkare än viljan att vara utan.

Jag är emot droger, som tobak, alkohol och narkotika. Jag kommer aldrig vara för någon legalisering av droger. De är av ondo för barn.

Imagesource: pixabay.com/static/uploads/photo/2011/08/15/01/08/cigarette-end-8683_960_720.png

pixabay.com/sv/narkotika-d%C3%B6d-kokain-drog-risk-1276783/