Miljöförstörande artister och DJ’s

Hur många konserter använder grön el? Hur många använder fossilfritt bränsle till sina eldar? Hur många tänker på miljön i produkten av utrustningen till alla shower? Hur många tänker på flygresor och bussresor och vilket bränsle som används? Hur många klimatkompenserar sina shower och resor till dem?

Jag tycker det borde vara en självklarhet för artister, DJ’s, sångare osv. att klimatkompensera sitt miljöslitage. Håkan Hellström, tänkte du på miljön? Klimatkompenserar du? Eller är alla shower bara fossila bränsleslukare och kärnkraftsverkens bovar? Jag tycker att fansen borde ställa krav på idolerna, få dem att propagera för en miljövänligare planet.

Sedan är allt för många artister drogberoende. De tar knarkpiller, de injicerar knark, de inhalerar knark, de röker, de snusar, de dricker sprit och alkohol i olika former, de lever inte alltid drogfria liv. I sociala medier sprider de bilder på fester, sprit, rökning, snus osv. Vilka bra bilder. De exponerar sina liv för barnen, som tror det är normalt, att det är så de ska vara när de blir stora. Det är inget liv, att döva sina känslor och leva i rus är inget liv. Att vara en frånvarande alkis, att vara en drogande livsfarlig individ, det är vad dem är. De är inga förebilder. Deras sånger kanske är jättefina och har fina budskap, men är de värda något när artisterna visar upp den andra sidan i sociala medier? Barnen gör inte som ni säger, de gör som ni gör, tyvärr.

Sen undrar vi varför folk i förorten, som lyssnar och ser upp till artisterna, börjar knarka, supa och leva rövare? Tyvärr får ju sådana stjärnor som lever sådana liv mediaexponering. Tyvärr så ser barn upp till artisterna och skiljer inte rätt från fel.

Vidare är rätt mycket rockvideos sexistiska. De är så konstig syn på kvinnor ibland. Nu har jag inget emot nakenhet, men det finns olika sätt att framställa saker på. Vissa låtar innehåller så grova ord om genus, så att det är inte konstigt att barn kallar varandra hora i skolan. Det är inte så konstigt, för så beter sig vuxna och tonårsidoler ute i världen, de som är “förebilder”, fast jag skulle vilja säga det är tvärtom, dvs. något negativt som de andra tar efter. Det är synd. Mycket synd. De påverkar ju mediasfären negativt med sina liv. I USA har de ju börjat tillåta vissa droger i vissa delstater, hur kom det sig? Ett liberalt synsätt i medier, tror jag kan vara en orsak. Folk har börjat tycka det är “normalt” att ta droger i de delstaterna i USA. Shit alltså, drogberoende… tror ni verkligen på att droger gör en människa bättre och mer pålitlig bara för drogen blivit legal? (Nu pratar vi droger som ger rus).

Ja, vad ska vi göra? Det du. Jag har i alla fall visualiserat det. Artisterna är väl de som borde göra något åt saken. De kan ju börja leva lite bättre liv, vara lite bättre förebilder på de viktigaste sakerna. Kanske har bolagen bakom artisterna också ett ansvar.

Förbjud alkohol-, snus-, cigaretter- och drogreklam i sociala medier, det är vad politikerna kan göra.