Är många chefer i topposition precis lika sexistiska som Spendrup?

Mannen bakom så många farliga sockerläskedrycker och fetma indirekt är Jens Spendrup, då han producerar det som många inte klarar av att säga nej till. Visserligen kan vi hävda att de har ett fritt val, men så som produkterna placeras nära kassorna och kunderna ofta måste se dem väl skyltade i butiken medan de går genom den. Det är produktplacering och den påverkar vårt köpbeteende, så kom inte och säg att det är ett eget val. Det är det inte. Produktplaceringen är genomtänkt för att påverka ditt köpbeteende. Smarta produktplacerare gör undersökningar om färger, former, placering osv och utifrån det vet dem hur du ska fås att falla för deras manipulation av dig i butiken. Så nej, det är inte ett fritt val. Det är ett val som görs under påtryckningar. En del klarar inte frestelsen. Om det var lag på att man inte fick ha attraktiva färger och bra placering på farliga produkter som orsakar fetma så skulle nog inte lika många köpa läskedryckerna i butikerna. Just saying. Tänk på det.

Jens lär, enligt Expressen.se, sagt att det inte finns kompetenta kvinnor till styrelser och att kvinnorna ska göra sina karriärer i vården. Fy helvete heller, finns inget värre än att ta hand om vissa patienter. Patienterna med otillräckliga hjälpmedel, bra utrymme för förflyttningar osv. Stackars rygg, ben, höfter, ja hela kroppen blir utsatt. Sen rökning. Patienterna som röker när du är där. Eller patienterna som behandlar en som en hjälpreda på ett negativt sätt. Usch nej. Och om jag inte vore kompetent att sitta i en styrelse? Helvete heller, satt i en fem år, nog kan jag sitta i en styrelse! Det är inte svårt.

Om han varit humanist, som han påstår, ja då hade han inte nedvärderat hela kvinnliga befolkningen med sina sexistiska påståenden. Han är ingen humanist. Han är bara en egoist vad jag anser. Han gör inget för att bidra till att fler får bättre hälsa. Han har inte ens försökt att sälja mindre läsk. That is all I am saying.

Källa 20140210:

http://www.expressen.se/nyheter/jens-spendrup-fa-kompetenta-kvinnor/