Mera varsel, men inga fallskärmar… inte ens vettig a-kassa till arbetaren

I Nyheterna på både SVT och TV4 har det talats om fler varsel. Att bli varslad är väl inget nytt. Däremot här om dagen var det nyheter som sa att de på SAAB räknat med att få 80% av sin lön på 30 000SEK. Haha. Det borde de väl förstått att så inte är fallet. Jag har skrivit mycket om a-kassan och att jag får inga 80% när jag är arbetslös. Jag får faktiskt inte ens 50%. Så är det. Jag har anpassat min matsäck och mina utgifter därefter.

Det är ju över 50% av befolkningen i Sverige som röstat på Alliansen så jag hoppas verkligen de är dem som blir arbetslösa nu, det är ju inte mer än rätt att de får smaka på sin egen politik. Mest av allt önskar jag att politiker fick vanlig a-kassa som alla arbetare och tjänsteman utan fallskärmar. Tyvärr får ju politikerna fallskärmar, så Fredrik Reinfeldt lär ju aldrig få njuta av en riktigt äkta a-kassa. Fredrik skrattar hela vägen till banken och kan torka sig med hundringar på skithuset om han känner för det.

Det gör ont i mig när jag hör att kommunpolitiker ger kommunchefer i kommuner, i ex Sundbyberg, 7,5 miljon i avgångsvederlag för att inte göra något (källa TV4 Nyheterna). Jonas, Ordförande och kommunpolitiker, Socialdemokrat i detta fall, säger att det är vad branschen vill ha och de ger liknande avtal som alla andra. Hörö Jonas, jag trodde faktiskt du vågade vara annorlunda. Jag må blogga anonymt, men du Jonas, ge mig jobbet. Ge en normal lön och inga lyxiga avgångsvederlag. Visst jag kommer bli hatad, men jag kräver ingen fallskärm och jag tror jag skulle göra Sundbyberg gott. Jag flyttar gärna dit, om det nu skulle krävas, men jag bor ju rätt nära ändå…. jag bor ju nästan där… det tar inte lång tid och ta sig till Kommunhuset.

Nåväl Jonas, jag kanske inte borde hoppat av politiken, då kanske jag kunde påverkat dig… Jag tycker inte att några som helst fallskärmar ska ges inom kommuner och landsting och stat. Det ska vara bra löner, men inte några fallskärmar. Jag har ingen fallskärm. Jag har inget fast jobb. Jag har mer utbildning än de chefer som får fallskärmar. Jag har goda kunskaper och det kan jag säkert omsätta.

Men nu tror jag ingen kommer ge mig ett chefsjobb, för jag har ingen pondus. Jag är ju inte en sån person, jag befinner mig liksom på samma nivå som den jag talar med. Jag försöker ju aldrig vara förmer när jag träffar människor. Kanske borde jag vara vassare, men jag tycker ju jag är vass nog. Jag säger vad jag tycker, det kan ni ju förstå. Har ju träffat f.d. regeringsmän och satt dem på pottkanten. Det är svårt när de möter en som inte bryr sig om titlar OCH som har kunskap inom talat ämne. Många blir handlingsförlamade. Haha. Har hänt. Rätt kul faktiskt.

Sources:

Aktuellt www.svt.se/play

TV4Nyhterna http://www.tv4.se/nyheter

Artikel om andra kommuner som också gett värsta avgångsvederlagen till sparkade kommunchefer:

http://www.friatider.se/sparkade-kommunchefer-far-sexton-arbetsfria-manadsloner-var

Jonas hemsida:

http://jonasnygren.se/